Iets over mezelf

Mijn naam is Aad Bresser, getrouwd met Gina en we hebben 4 kinderen, 3 jongens, Erwin, Patrick Jeffrey en de laatste is een meid Shalom en woont nog thuis.
Als kind  had mijn vader een volière in de tuin met wat kanaries, tropen en wat dwerg kwarteltjes. Toen ik 12 jaar oud was ben ik bij mijn oma gaan wonen. Hier mocht ik in de schuur parkietjes kweken en dat heb ik nog jaren gedaan totdat ik in 1972 op mezelf ging wonen. In 1983 ben ik lid geworden van Vogels en Vriendschap geworden een vereniging in Rotterdam-zuid en ben begonnen met het kweken van kleurkanaries, recessief wit, albino's en gele. Dit ging me best goed af, want overal zat ik in de prijzen en ging vaak met handen vol sportprijzen naar huis. In 1987 stopte  Janus Hol, een  grasparkietenkweker met de hobby en heb een aantal koppels en 16 broedkooien overgenomen.
Het eerste jaar kweekte ik maar een paar vogels en het resultaat op de show was ook niet best.
Na een paar showbezoeken heb ik Cor Zegelaar leren kennen, Bij hem heb ik een aantal grasparkieten gekocht. Ook heeft hij regelmatig uitgelegd waar je op moet letten bij het koppelen en hoe je moet selecteren en het conditioneren voor een show
In de jaren daarna heb ik mijn vogelbestand verbeterd met vogels van Booster en Cuyten. Regelmatig vielen er hierna vogels in de prijzen op grote shows,
Omdat mijn kweekruimte in huis was moest ik helaas stoppen met de vogelsport, dit omdat mijn vrouw ernstig ziek werd en ernstig probleem met haar longen had.
In 2011 ben ik weer begonnen, maar hiervoor heb ik de schuur in de tuin opgeofferd.
Omdat eigenlijk iedereen al begonnen was met kweken en niemand nog van zijn vogels af wilde, was Cor Booster nog bereid wat vogels aan mij over te doen. Dit seizoen heb ik 120 jongen op stok kunnen brengen en heb ik een goede basis voor het volgende broedseizoen.
Voor het komende seizoen heb ik nog een paar een aantal goede mannen nodig om mijn lijnen op te zetten en te verbeteren.
Het type vogel van Cuyten vind ik het mooiste en maken op mij een diepe indruk en heeft voor mij de ideale Stam om van te dromen.
Ook die van Nettekoven en Booster vind ik top. De vogels van Dokter hebben een eigen herkenbaarheid en hebben op mij zeker aantrekkingskracht.
Ooit zou ik een bezoek willen brengen aan de alte meister, Jo Mannes, misschien niet om te kopen, maar zeker om mijn ogen te verwennen.


[ Home ]